Çinli Müslümanlar, Ramazan bayramını büyük sevinç içinde kutluyor. Resmi rakamlara göre 23 milyon Müslüman’ın yaşadığı Çin’deki camiler bayram namazı için doldu taştı. Büyük bir coşkunun yaşandığı yerlerin başında Çin'in başkenti Pekin'deki Nandouya Camisi oldu.


220 bin Müslüman’ın yaşadığı başkentteki diğer camiler gibi Nandouya camisi de Ramazan Bayramı’na hazırlandı. Yerli ve yabancı Müslümanlar, camiye girerken, sadaka kutusuna para bıraktı. Bayram namazını kılmak için abdest alan Müslümanlar, sıcak havaya rağmen cami ve avlusunu doldurdu. Geleneksel olarak beyaz
elbiseler giyen ve camiye giren imam ve cami görevlilerinin üzerlerine güzel kokulu tütsüler sürüldü. Bayram namazıyla birlikte dualar edildi ve namaz sonrası bayramlaşma yapıldı.


Namaz sonrası Cihan Haber Ajansı’na konuşan 77 yaşındaki caminin İmamı Gao Rongxi (Hacı
İbrahim), “Mübarek Ramazan ayını huzurlu ve sıhhatli bir şekilde tamamladığımızdan dolayı Allah’a şükür ediyorum " dedi. Bin’e yakın Müslüman’ın bugün burada Ramazan bayramını kutlamak için toplandığını kaydeden Hacı İbrahim, tüm İslam âlemine hayırlı bayramlar diledi.

Uygur Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Şincan Uygur Özerk Bölgesi ve Hui Müslümanlarının yoğun olarak yaşadığı kuzeybatı bölgelerinde Ramazan bayramı dün kutlanmaya başlamıştı.


Öte yandan Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nde de Çin’de yaşayan Türk vatandaşları için
bayramlaşma etkinliği düzenlendi.