Çin’in Nanjing şehri eski belediye başkanı Ji Jianye'ye, rüşvet almak suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

Çin’de ayyuka çıkan yolsuzluk operasyonlarına devam ediliyor. Çin medyasına göre, Jiangsu eyaletinin merkezi Nanjing şehrinin eski belediye başkanı Ji, 1,8 milyon dolar rüşvet almaktan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Shandong eyaletindeki Yantai Orta Dereceli Halk Mahkemesi, Ji’nin suçunu kabul ettiğini duyurdu.

Ji, rüşvet iddiaları üzerine 2013 yılında önce görevinden uzaklaştırılmış ve ciddi disiplin ihlalleri (Çin’de genelde yolsuzluğa bulaşanlar için kullanılıyor) nedeniyle hakkında inceleme başlatılmıştı. 2010 yılından beri Nanjing belediye başkanlığı yapan Ji, aynı zamanda şehrin Komünist Partisi sekreter yardımcılığını da yapıyordu. Çin’de şehirlerin parti sekreterleri vali konumunda bulunuyor ve yetkileri belediye başkanlarının üstünde oluyor.

Çin Komünist Partisi Merkez Komisyonu Disiplin İnceleme Departmanı’nın açıklamasında, Ji’nin yetkisini kötüye kullanarak, başkalarına çıkar sağladığı, bunun karşılığında kendisi ve aile üyeleri için yüklü miktarda rüşvet aldığı ve hediye kabul ettiği belirtildi.

Belediye Başkanı Ji, Çin’de yolsuzluğa bulaşmış üst düzey yetkililer için kullanılan 'kaplan'ların ilki olarak biliniyordu ve 2012 yılındaki Çin Komünist Partisi 18. Milli Kongresi’nin ardından Jiangsu’da 'avlanmıştı'.