Çin’in orta ve güney bölgelerini etki altına alan şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Çin meteoroloji yetkilileri, Yangtzi Nehri deltasında gelecek haftalarda da şiddetli yağışların beklendiğini duyurdu.

Çin medyasına göre, ülkenin ortasında yer alan Hubei eyaletinde dünden beri devam eden sağanak yağışlar sonucu bir nehrin kenarında bulunan evler, sel sularına kapıldı. Yetkililer, söz konusu bölgelerdeki birçok nehir ve göllerdeki su seviyesinin tehlikeli şekilde yükselmekte olduğunu açıkladı.

Çin’in en büyük gölü olan Poyang ile Dongtin’in de aralarında bulunduğu göllerdeki su seviyesinin bu yıl en üst seviyeye çıktığı kaydedildi. Poyang’daki su seviyesinin artmakta olduğu ve alarm seviyesi olan 19 metreye yaklaştığı belirtildi. Yetkililer, Poyang gölünü besleyen Xin ve Lechang nehirlerindeki su seviyesinin uyarı seviyesini geçtiğini belirtti.

Çin genelinde bu yıl şu ana kadar oluşan sellerde yüzden fazla kişinin öldüğü yada kaybolduğu açıklandı. Yağışların 27 farklı şehirdeki 35 bin evin yıkılmasına neden olduğu da bildirildi. Ekonomik kaybın ise yaklaşık 30 milyar yuan (5 milyar dolar) olduğu tahmin ediliyor.