Çin’de 458 kişiyi taşıyan yolcu gemisinin ülkenin en uzun nehri Yangtze’nın Hubei bölgesinde batması sonucu ölü sayısı artmaya devam ediyor. Çin medyasına göre, Pazartesi akşamı batan gemiden şu ana kadar 15 kişi kurtarıldı, ölü sayısı ise 26’ya çıktı. 400’den fazla kişiden ise haber alınamıyor.

Çoğunluğunu askerlerin oluşturduğu 4 bin kişilik ekibin arama ve kurtarma çalışmalarını olumsuz havanın etkilediği belirtiliyor. Arama çalışmalarına 5 helikopter ve 200’e yakın dalgıcın da katıldığı ifade edilirken, 15 metre derinlikteki nehir suyunda yan yatarak batmış geminin kesim işlemine başlandığı açıklandı.

Söz konusu kazanın Çin’de son 70 yılda meydana gelen en kötü gemi kazası olabileceği de ifade ediliyor.

Öte yandan gemi kazasında ölenlerin yakınlarının sağlıklı bilgi almak için Şanghay’daki tur şirketinin önünde toplandığı ancak polisin kalabalığı dağıttığı da Çin medyasına yansıyan haberler arasında yer aldı.

Çincede Changjiang olarak okunan ve anlamı uzun nehir olan Yangtze veya Yangzi Jiang, Asya'nın en uzun, dünyanın ise Nil ve Amazon'dan sonra üçüncü en uzun nehri olarak biliniyor. Tibet’ten başlayıp, Çin'in doğusundaki Doğu Çin Denizi'ne dökülen Yangtze’nın uzunluğu 6,370 kilometre ve bu nehir dünyada sadece bir ülkeyi sulayan en büyük nehir olarak da tanınıyor.