Çin’de yaşayan Türkler, 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem milletvekili genel seçimleri için bağlı bulundukları bölgelerdeki Türk temsilciliklerine giderek, oy vermeye başladı.

Çin’in başkenti Pekin’deki Büyükelçilik yerleşkesi ile Şanghay ve Guangzhou’daki konsolosluklarda oy verme işlemi yerel saatle 10.00’da başladı ve 19.00’da sona erecek. Oy verme işlemi bir gün sürecek.

Pekin Büyükelçiliği'ne kayıtlı Türkler oylarını, büyükelçiliğe gelerek, 1 numaralı sandıkta kullandı. Bu sırada büyükelçilik çevresinde de güvenlik önlemleri alındı. Oy kullanmak için elçiliğe girişte cep telefonları alınıp, çıkışta iade edildi. Pekin’deki büyükelçilik binasında ayrıca basın mensuplarına 3 dakikalık çekim izini verildi.,

Oyunu kullanan işadamı Tahsin Kodat, vatandaşlık hakkı olan oy kullanma işlemini tamamladığını söyleyerek, "Memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. Pekin’de çalışan Ebru Uçan ise "Oyumu kullandım az önce. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel sonuçlar bekliyorum." ifadelerini kullandı.