Çin'den, Türkiye'yi ziyaret edecek vatandaşlarına uyarı yaptı.

Çin’in, Uygur bölgesine yönelik Ramazan ayında getirdiği dini kısıtlamaların Türkiye’de protesto edilmesi üzerine Pekin yönetimi, Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarını uyardı.

Çin Büyükelçiliği’nin internet sitesindeki uyarıda, son zamanlarda Türkiye’de Çin hükümeti karşıtı gösterilerin düzenlendiği hatırlatılarak, aynı zamanda Türkiye’de bazı Çinli turistlerin saldırı ve tacize uğradığı da belirtildi.

Çince olarak yapılan uyarıda, Çin büyükelçiliği ve konsolosluğunun, Türkiye’deki Çinli turistlerin güvenliklerine dikkat etmeleri, özellikle gösterilere yaklaşmamaları ya da çekim yapmamaları, ayrıca, tek başına dışarıdaki aktivitelerini azaltmaları istendi.

Öte yandan Çin medyasında söz konusu gösterilerle ilgili olarak yer alan haber ve yorumlarda, Çin hükümetinin "normal dini aktiviteleri koruduğu" ve protestolara yol açan haberlerin doğru olmadığı savunuldu.

Ayrıca, Uygur Bölgesi’nde bu yıl Ramazan ayı öncesi bölge hükümetinin yaptığı toplantıda, "normal inancı olan halkın Ramazan ayı boyunca oruçlarına, cemaatle namazlarına ve oruç açmalarına ve diğer ibadetlerine kesinlikle karışılmamasının vurgulandığı" ifade edildi.