Çin Başbakanı Li Keqiang, yolsuzluk konusundaki mücadelede taviz verilmeyeceğini söyledi. Çin Milli Halk Meclisi'nin (ÇMHM) yıllık olağan toplantısının bitiminin ardından basının karşısına çıkan Li, hukuk devleti inşasını şaşmadan ilerleteceklerini ve rüşvetin kökünü kazıyacaklarını ifade etti.

Çin Başbakanı Li, Ukrayna sorununun çözülmesinde hep tarafsız ve adil bir tavır takındıklarını dile getirdi. Çin Başbakanı, Ukrayna sorununun diyalog, görüşme ve istişare yoluyla çözülmesi gerektiğini anlattı.

Konuşmasında Myanmar (Birmanya-Burma) sorununa değinen Li, son günlerde Çin-Myanmar sınır bölgesinde meydana gelen olayların Çin vatandaşlarının can ve mal kaybına neden olduğunu işaret etti. Li, Çin hükümetinin Çin-Myanmar sınır bölgesinde istikrarı kararlılıkla koruma sorumluluğuna ve kapasitesine sahip olduğuna da vurgu yaptı.

İsyancılarla mücadele eden Mynamar uçaklarının bombaladığı bir Çin köyünde 4 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralamıştı. Bu durum Çin’in büyük tepkisini çekmişti.

MECLİS TOPLANTILARI SONA ERDİ

Çin'in en yüksek yetki organı olan Çin Ulusal Halk Meclisi'nin (ÇMHM) yıllık toplantısı, bugün sona erdi. Ülkede, 5 Mart'tan itibaren devam eden yıllık toplantının kapanış töreni toplam 2 bin 910 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

ÇMHM Daimi Komitesi Başkanı Zhang Dejiang'ın yönettiği kapanış oturumunda, aralarında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang'ın da bulunduğu Çin Komünist Partisi ve devlet liderleri de hazır bulundu.

Kapanış oturumunda, Başbakan Li Keqiang'ın sunduğu Hükümet Çalışma Raporu, ÇMHM Daimi Komitesi çalışma raporu, en yüksek halk mahkemesi ile savcılık çalışma raporları oylanarak onaylandı.

Öte yandan, 2014 yılı Hükümet Çalışma Raporu 2 bin 887 delege tarafından kabul görürken, 15 delege ret oyu kullandı. Çin'in 2014 Hükümet Çalışma Raporu son 5 yıllık süreç içerisinde en fazla kabul oyu alan rapor olarak dikkat çekti.