Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Liu Jianchao'nun, Güney Kore Parlamentosu Dışişleri Konseyi Başkanı Na Kyung-won’a 'güzel' diye iltifat etmesi ülkede gündem oldu.

ABD ile Güney Kore’nin Kore Yarımadası’na konuşlandırılması düşünülen THAAD füze sistemini ve Kuzey Kore’nin nükleer programını görüşmek üzere başkent Seul’e gelen Jianchao, bir takım üst düzey temaslarda bulundu. Bakan Yardımcısı Liu’nun temasları içinde gündemde en geniş yer kaplayanı ise Güney Kore Parlamentosu Dışişleri Konseyi Başkanı Na Kyung-won ile yaptığı görüşme oldu. Görüşme esnasında Liu’nun Güney Koreli kadın vekile iltifat olarak "Çinli gazeteciler güzelliğinizden dolayı sizi unutamayacak." demesi gündemde tartışmalara neden oldu.

Güney Kore medyasındaki bazı isimler, Çinli bakan yardımcısının bir diplomatik görüşme esnasında muhatabının bayan olması nedeniyle, onun dış görünüşüne atıfta bulunmasını yanlış buldu. Ülkedeki bazı muhafazakar kalemler de Çinli diplomatın bu sözü ile Koreli bayanları aşağı gördüğü hissi uyandırdığını iddia etti.

Öte yandan, liberal görüşlü bazı uzmanlar ise milletvekili Na’nın güzelliği ile de Kore medyasında yer aldığına dikkat çekerek, Çinli diplomatın bu iltifatı ile muhatabı hakkında çok bilgi sahibi olduğunu belli ettirmeye çalıştığını iddia etti.