Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 56'ıncısı düzenlenen Bangkok Mücevher ve Takı Fuarı'nda, Çin vatandaşı iki kişi 6 karatlık elmas çaldı. Yapılan araştırmalar sonucu elmasın Çinli bayanın vücudunda olduğu tespit edildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta devam eden Mücevher ve Takı Fuarı'nda yer alan bir mücevher dükkanına müşteri olarak gelen iki Çinli, elmasları inceledikten sonra dükkandan ayrıldı. Dükkanda bulunan satış elemanı tezgaha geri koymak üzereyken gösterdiği 6 karatlık elmasın gerçek olmadığını anladı. Hemen güvenlik yetkililerine durumu bildiren dükkan sahibinin güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Videoda, Çinli bir bayan ve bir erkeğin takılara baktıktan sonra piyasa değeri 277 bin dolar olan 6 karatlık elması sahtesi ile değiştirerek çaldıkları görüldü.

Tayland polisinin başlattığı araştırma sonucu, şüpheli Çinli vatandaşlar, Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'nda ülkeyi terk etmek üzereyken yakalandı. Çantaları ve tüm eşyaları aranan şüphelilerin üzerlerinde elması bulamayan yetkililer, vatandaşları x-ray cihazı ile kontrol etti. Yapılan araştırma sonucu elmasın Çinli kadının vücunda olduğu tespit edildi. İlk olarak ilaç tedavisi ile elmasın alınmaya çalışıldığı; ancak başarılı olunamadığı ifade edildi. Bugün gerçekleştirilen 12 dakikalık operasyon sonucu ise elmasın bayanın vücudundan çıkartıldığı açıklandı. İki Çin vatandaşının, hırsızlık suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiği belirtildi.