Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de metrolardaki izdihamı önlemek adına metro hattını kullananların tuhaf elbiseler giymemesi istendi.

Çin’in resmi Xinhua ajansına göre, Pekin Belediyesi Trafik İdaresi yetkilileri, metro hatlarında her gün 10 milyondan fazla yolcunun taşındığını hatırlatarak, izdiham riskine dikkat çekti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tıka basa dolu metro hatlarında, çok dikkat çeken elbiseler giyilmesi halinde birçok kişinin aynı anda bu kişi ya da kişilere bakabileceği ve bunun da izdihama neden olabileceği için söz konusu uyarının yapıldığı kaydedildi. Çin medyasına yansıyan haberlerde, geçen yıl Cadılar Bayramı için kostüm giyen bir gencin metroyu kullanması esnasında dikkatleri üzerine çektiği kaydediliyor.

Pekin Belediyesi Trafik İdaresi yetkilisi Liang Jianwei, kostüm ve maskelerin başkalarının dikkatini çekeceğini vurgulayarak, çok sayıda kişinin durup bakması halinde de bunun izdiham riskini artıracağını söyledi.

Yetkililer, uyarıya konu olan kostümlerin yasak olmadığı, sadece güvenli bir seyahat için bu uyarıyı yaptıklarını, bu tür durumlarla karşılaşıldığında polisin sadece uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Haberde, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan bu yana Pekin’deki metrolarda ve metro istasyonlarında güvenlik devriyesine başlandığı ve şu ana kadar 83 olaya müdahale edildiği de belirtildi.