Çin, en büyük geleneksel bayramlarından Bahar Bayramı ya da Çin yeni yılını (Keçi Yılı) kutluyor. Halk, bugün başlayan bayram için geleneksel olarak kurulan panayırlara koştu. Başkent Pekin’deki Dian Parkı’nda kurulan ve her yeri Çin’e has renkler ve figürlerle süslenen panayır, halkın en çok rağbet gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Ancak soğukla birlikte bugün başlayan hafif kar yağışı, panayıra gelenlerin sayısında azalmaya neden oldu. Panayıra gelenler burada süs ve hediyelik eşyalarla Pekin’e has yiyeceklerden tadıyor. Halkın bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği panayır, sekiz gün sürecek.

Panayıra gelen ve Cihan Haber Ajansı’na konuşan Pekin’deki üniversite öğrencilerinden Yuan ve Li, bayramda mutlu olduklarını, havanın soğuk ve karlı oluşunda dolayı yeterince eğlenemediklerini ve eskiye oranla panayırda yeni bir şey olmadığını kaydetti.

Zhou adındaki yaşlı kadın da ailesiyle birlikte panayıra gelenlerden. Bayram için değişik renkte çiçek aldığını ve mutlu bir bayram geçirdiğini anlatan Zhou, kar yağışının da iyi olduğunu ifade etti.

Çin’in 12 hayvanlı geleneksel ay takvimine göre ülke "at yılı"ndan "keçi yılı"na geçti. Çin yeni yılı, yine 12 hayvanlı geleneksel ay takvimine göre 12'inci ayın 23'üncü gününde başlıyor ve yeni yılın ilk ayının 15'inci gününe kadar 21 gün devam ediyor.