Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, 4 bin 500 uzman sağlık personelinin işe alınacağını açıkladı. Sağlık sisteminden herkesin ücretsiz yararlanması gerektiğini belirten Çipras, muayene, ilaç ve aşı hizmetinin ücretsiz verileceğini duyurdu.

Başbakan Aleksis Çipras, ilk bakanlık ziyertini Sağlık Bakanlığı'na yaptı. Karadeniz kökenli görme engelli Sağlık Bakanı Panayotis Kurublis ve ekibi tarafından karşılanan Çipras, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Çipras, ekonomik kriz ve kemer sıkma politikalarından yara alan sağlık sistemini yeniden güçlendireceklerini söyledi. Bütün vatandaşların sağlık sisteminden ücretsiz yararlanacaklarını açıklayan Çipras, şimdiye kadar hastane ve sağlık ocaklarından alınan 5 Euro'luk giriş ücretinin bundan sonra alınmayacağını belirtti.

Çipras, sağlık merkezi ve hastanelere aralarında doktor ve hemşire gibi çalışanların da bulunacağı 4 bin 500 uzman personelin işe alınacağını söyledi.

Toplumsal adaletsizlikleri tamir etme sürecini Sağlık Bakanlığı'ndan başlattıklarını anlatan Çipras, bakanlığın hayata geçirmeye başladığı politikaları sıraladı. Başbakan Çipras, hükümetin öncelikleri arasında bulunduğu için ilk olarak Sağlık Bakanlığı'nı ziyaret ettiğini söyledi.