Yunanistan’daki gelişmeler konusunda önceki gün gerçekleştirilen Euro Grubu zirvesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a sadece Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in destek verdiği, diğer Rum siyasilerinin ise bu tutum karşısında kaygılı oldukları aktarıldı.

Rum basını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan meselesi için gerçekleştirilen Euro Grubu zirvesinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a sürekli destek verdiğini yazdı. Sadece Anastasiadis’in Çipras’a destek verdiğini yazan Simerini gazetesi, Rum liderin zirve kapsamında, Yunanistan ile kurumlar arasındaki diyaloğun bir an evvel başlaması gerekliliğini dile getirdiğini belirtti.

Habere göre Anastasiadis açıklamasında bu diyaloğun amacının, en kısa zamanda karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşmaya varılması olduğuna da dikkati çekti. Anastasiadis ayrıca Çipras’ın, borcun sürdürülebilir olması konusunun incelenmesi şeklindeki görüşüne de destek belirtti.

RUM SİYASİLERİ GELİŞMELER KARŞISINDA KAYGILI

Öte yandan, Anastasiadis haricinde Yunanistan'daki gelişmelerin diğer siyasi yetkililerce kaygı ile takip edildiği belirtildi. Habere göre, Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Meclis Grup Temsilcisi Nikos Tornaritis, Yunanistan meselesine ilişkin kaygılarını dile getirirken, AB’nin sadece ekonomik birlik değil siyasi birlik de olduğunu ifade etti. Tornaritis, Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalması gerektiğini de vurguladı.

Rum Vatandaşlar İttifakı Başkan Yardımcısı Stelyos Stilyanu ise açıklamasında konu hakkındaki yoğun endişelerini dile getirdi ve konu hakkında bir anlaşmaya varılması için herkesin uzlaşmacı tavır içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu ise bazı Avrupa liderlerinin sergilediği tutuma eleştiri yöneltirken EVRO.KO Siyasi Komite Üyesi Andreas Hristoforu, Anastasiadis’in Euro Grubu zirvesindeki tavrının doğru olduğunu belirtti.