Rusya ile Türk Akımı konusunda ortak yatırım anlaşması imzalayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, şu anda fırtınanın ortasında olduklarını, yeni denizler ve yeni güvenli limanlar keşfetmeye hazır olduklarını söyledi.

St.Petersburg’da düzenlenen Uluslar arası Ekonomik Forum’da konuşan Çipras, “Artık geçmişin yükünü bir kenara bırakmalıyız. Yeni denizler keşfetmeye ve yeni güvenli limanlar bulmaya hazırız. Bugün yaşananlar sadece Yunanistan'ın sorunu değil. Gelinen noktada Avrupa Birliği'nin tamamı bu sorunun bir parçası durumunda. Dolayısıyla Avrupa Birliği, değişim için cesur kararlar almalı. Kuruluş değerlerine dönerek, dayanışma ruhunu canlandırmalı.” çağrısında bulundu.

Rusya’ya yönelik yaptırım kısır döngüsüne son verilmesi gerektiğini ifade eden Çipras, “Ukrayna krizi Avrupa’nın kalbinde yeni bir yara açtı. Uluslar arası ilişkiler açısından bu çok kötü. Bölgede refah ve ekonomik işbirliği olması gerekir. Maalesef savaşa doğru ilerleyen süreçler yaşıyoruz. Silahlanma ve yaptırım uygulamalarına son verilmeli…” dedi.