Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e gönderdiği mektupta, "Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borç geri ödemesi yapmak yerine maaş ve emekli aylıklarını ödemeyi tercih ederim." dediği iddia edildi.

Yaklaşık 6 yıldır Avrupa Birliği (AB) ve IMF'nin kredilerine rağmen borç kirizini aşmada sorunlar yaşayan Yunanistan Başbakanı Çipras, Almanya Başbakanı Merkel'e 15 Mart'ta gönderdiği mektupta, Yunanistan'a ilişkin uzun yıllara dayanan finansal bir çözüm bulunmaması halinde ülkenin ekonomik yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği uyarısında bulundu.

Mektuba dair detayları bugün yayınlayan Financial Times, mektubun Merkel ile yarın gerçekleşecek görüşmenin netleşmesinden 2 gün önce gönderildiğini yazdı. Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'a koyduğu şartları ve Eurogoup'u, yeni reformların Atina tarafından hayata geçirilmeden herhangi bir yardımda bulunmayı reddetmelerini de eleştiren Yunan Başbakan, ülkesinin IMF'ye olan borç geri ödemesi yapmak ile maaş ve emekli aylıklarını ödeme arasında tercihte bulunmak zorunda kalacağını yazdı.

Çipras, maaşlar yerine Yunanistan'ın kullandığı borçların geri ödenmesi halinde bunun toplumda yaraya sebep olabileceği gerekçesiyle Atina'nın tam tersini yapacağını ima etti.

Aleksis Çipras, Merkel'den küçük bir nakit meselesi ile bazı kurumsal ataletlerin Yunanistan ve Avrupa için daha büyük sorunlara dönüşmesine fırsat vermemesini istedi.