Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yoksullara gıda yardımı dağıtılmasına ve bedava elektrik verilmesine imkan veren yasa tasarısına Avrupa Birliği'ndeki ortaklarından gelen eleştirilere sert tepki gösterdi. "Öncelikle dört seneye aşkın uzun bir süre sonra Yunan Parlamentosu'nda bir yasa tasarısı tercüme edilmiyor. Burada tartışılıp, burada yazılıyor." diye konuşan Çipras, hükümet olarak bir adım bile geri atmayacaklarını söyledi. Çipras, ülke ekonomisinin de yeniden canlanması için gerekli adımların atılacağını kaydetti.

Parlamentoda insani krizle mücadele yasa tasarısı oylaması öncesi yaptığı konuşmada Başbakan Çipras, "Yunanistan'da değişikliği göremeyen veya görmek istemeyen bazı teknokratlar bizleri tehdit edip, korkutmak istiyor." dedi. Tehditlere aldırmadıklarını ifade eden Çipras, "Onlara laf ile değil iş ile cevap veriyoruz. İlk işimiz de insani krizle mücadele kapsamında vatandaşlarımızın yaralarını sarmaktır." açıklamasında bulundu.

Çipras ayrıca, "Birileri Yunanistan'daki 25 Ocak'ta gerçekleşen seçimlerden sonra hiçbir şeyin değişmediğini ve Yunanistan'ın yine memorandumlara geri döneceğini hayal ediyorsa, tehditlerini bunların geçtiği yerler için saklasın." ifadelerini kullandı.