Die Arche (Nuh'un gemisi) adlı yardım derneği, Almanya’nın 16 eyaletini gezerek çocukların isteklerini ve taleplerini eyalet siyasetçilerine iletti. Kampanyada motosiklet üzerinde toplamda 3 bin 300 kilometre yol yapan gönüllüler ve çocuklar, siyasetçilerden en çok aileleri için iş talebinde bulundu.

Berlin Arche kurucusu ve yöneticisi Bernd Siggelkow yaptığı açıklamada, çocukların belki herkesin tahmin ettiği gibi oyun konsolları gibi taleplerinin olmadığını belirtti. Siggelkow, bilakis çocukların bakış açılarını genişleterek kendileri ve aileleri için hayatlarında yardımcı olacak taleplerde bulunduklarını ifade etti.

Siggelkow ayrıca Almanya’daki çocuk yoksulluğunun sadece siyasetçiler tarafından çözülemeyeceğini söyledi. Siggelkow, “Biz bu tür kampanyalarla halkımıza ve ülkemizdeki siyasetçilerin aklında yer edinmek istiyoruz. Herkes daha duyarlı olsa ülkemizde yoksulluk çeken çocuk kalmaz.” ifadesini kullandı. Çocuklar gelecek değildir diyen Siggelkow, “Çocuklar şu an burada. Gelecekte onlar birer yetişkin olacak. Biz onlara çocukluklarında değer verip onları güzel yetiştirmezsek gelecekte yetişkinlerimiz ülkemize olan inançlarını kaybeder” diye konuştu. Kampanyanın bu yılki sloganı "Gelecek için gençleri ve çocukları güçlendirmek."

Berlin belediye binası önünde Berlin Senato Müsteşarı Björn Böhning’e çocukların isteklerini çerçeveli bir resim şeklinde veren Lisa Paul, Böhning den bu resmi sadece duvara asmakla yetinmelerini istemedi. Paul bu isteklerin siyasetçilerin kafalarındaki duvara asılmasını talep etti. Paul ayrıca yaptığı açıklamada çocukların taleplerinin gelecekteki daha güzel günler için çok önemli olduğunu vurguladı. Böhning çocukların taleplerini ve isteklerini gerekli makamlara ileteceğinin sözünü verdi.

Önümüzdeki yıl Arche Belçika’nın Başkenti Brüksel’e gitmeyi hedefliyor. Orada ise kaybolan çocuklara dikkat çekilmek isteniyor.