Almanya’da dün başlayan ve önümüzdeki haftada da sürmesi beklenen çöl sıcakları, başta demiryolları olmak üzere ulaşımı da vuruyor. Özellikle Almanya’nın batı ve güney batı bölgelerinde etkili olan ve 40 dereceyi aşan sıcaklar yüzünden raylar ve otobanların aşırı ısınması yüzünden ulaşım da sekteye uğruyor.

Aşırı sıcaklar Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde tren seferinde karmaşaya yol açtı. Eyalette Perşembe günü öğlen saatleri sırasında Essen ile Bochum kentleri arasındaki ana tren hattında bazı tren seferleri iptal oldu, bazılarının ise güzergâhı değiştirildi.

Deutsche Bahn, dün dört seferin, vagonların aşırı ısınması sebebiyle iptal edildiğini belirti. Birçok sefer ise gecikmeli yapılabildi. Çöl sıcakları yüzünden Köln’ün Deutz limanında bulunan açılır kapanır köprü de uzun süre hizmet dışı kaldı. Köln Niehl’deise bir tramvay aşırı sıcaklar nedeniyle bozularak yolda kaldı.

RİSK ALTINDAKİ OTOBANLARDA HIZ SINIRI 80’E DÜŞÜRÜLDÜ

Almanya'da Sahra çölü sıcağı etkili olurken karayolları yetkilileri de harekete geçti. Konu hakkında PNP gazetesine konuşan Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, sıcaklar nedeniyle yolların bozulmalarını önlemek için eylem planı hazırladığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'na ait özel donanımlı araçların sıcağa hassas noktalarda incelemeler yaptıklarını belirten Dobrindt, zarar gören yolların hemen tamir edileceğini belirtti. Öte yandan yetkililer, tehlike altında olan otobanlarda hız sınırını saatte 80 kilometreye çekti. Çarşamba gününe kadar sürecek sıcakların yarın yine zirve yapması bekleniyor.