Bursa’nın Mudanya ilçesinde kısa bir süre önce faaliyete geçen Sahne Hane, İtalyan geleneksel tiyatrosu Commedia Dell’Arte üzerine organize ettiği atölye çalışması kapsamında İtalya Torino’dan sanatçıları ağırladı.

Bursa’daki profesyonel tiyatro topluluklarının oyuncuları ile Sahne Sanatları’nda lisans-lisansüstü oyunculuk eğitimi alan öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği iki gün süren çalışma, La Paranza Del Geco ekibinin gösterisiyle sona erdi. İtalyan tiyatrocular Simone Campa ile Cecilia Bozzolini’nin sergilediği oyun büyük beğeni topladı. Genel olarak aşk teması üzerine kurulan ve maskeli tiplerle süslenen oyunda, sanatçılara müzikleriyle eşlik eden Nicolo Bruzzese ve Alessia Cravero’nun da yaptığı müzikler ve seslendirdiği şarkılar ayakta alkışlandı.

Geleneksel Türk Tiyatrosu ile Commedia Dell’Arte arasında benzerlikler olduğuna vurgu yapan İtalyan ekibinin sanat yönetmeni Simone Campa, iki ülkenin de geleneksel tiyatrosunun sokakta doğduğunu, belirli tiplerden oluşan ve seyirciyle iç içe geçmiş bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Düzenledikleri organizasyonla Bursa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten organizatör Mehmet Tamer Uyar ise, ekibin ilçeye gelmesinde Prysmian Group, Mudanya Esman Butik Otel, Montania Hotel, Kalami Cafe, Total Oktay Kardeşler ve Mudanya Gazeteciler Derneği’ne teşekkür etti. Uyar, Sahne Hane olarak önümüzdeki günlerde Mudanyalılara yeni oyun ve atölye çalışmaları sunacaklarını söyledi.