İtalya'da 3 yıl önce kayalıklara çarpan ve 32 kişinin öldüğü Costa Cocordia gemisi kaptanı Francesco Schettino bugünkü son duruşmada gözyaşlarına boğuldu.

Birden fazla kişinin ölümüne yol açmak suçundan 26 yıl hapis cezası istenen Costa Concordia davasının tek sanığı olan kaptan Francesco Schettino, son duruşmada 3 yıldır toplumdan soyutlandığını, olaydan duyduğu acıyı içinde sakladığını ve göstermek istemediğini söyledi. Schettino'nun, kazanın gerçekleştiği 13 Ocak 2012 günü kendisinden de bir parçanın öldüğünü, kazada hayatını kaybedenlerin acılarını kendi evinde paylaştığını söyledi ve daha sonra gözyaşlarına boğuldu.

Davanın sonucunun en geç yarın verileceği açıklanırken duygusal bir savunma yapan Schettino'nun 26 yıl 3 aylık cezadan kurtulmasının çok güç olduğuna dikkat çekiliyor. Zira kazanın ardından Schettino'nun Sahil Güvenlik ekipleriyle yaptığı telsiz kayıtlarında gemideki yolcuların tahliyesini organize etmeden gemiyi terk ettiği ve izlenmesi gereken rotadan farklı olarak kıyıya çok yakın bir rotadan giderek kazaya yol açtığı ifade ediliyor.

4 bin 200 kişiyi taşıyan Costa Concordia gemisi kazadan sonra 20 ay boyunca Giglio Adası açıklarında kalmış, daha sonra yüksek maliyetli bir operasyonla kurtarılarak parçalanmak üzere Cenova limanına çekilmişti.