Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Birimi Erasmus Gelen Öğrenci Masası tarafından uluslararası ziyaretçi günü etkinliği düzenlendi. Lise düzeyindeki öğrencilerin Avrupa ülkeleri ve değişim programları hakkında farkındalıklarını artırmak ve dil becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak üzere düzenlenen etkinlik için Adana Ticaret Odası (ATO) Anadolu Lisesi ve TOKI Köprülü Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

Erasmus + KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında 2014-2015 akademik yılında Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtmak üzere lise öğrencileriyle bir araya geldi. Romanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya ve Slovakya’dan gelen öğrenciler, ülkelere göre ayrılmış sınıflarda öğrencilere yönelik önce ülke sunumları yaptı. Ülkelerinin danslarını, müziklerini ve dillerini öğretmeye çalışan yabancı öğrenciler büyük ilgi gördü. Ev sahibi lise öğrencilerinin de Türk halk danslarından örnekler sunduğu etkinlikte Erasmus öğrencileri ve liseli gençler birlikte halay çekerek kaynaşmanın en güzel anlarını birlikte yaşadı.

Etkinlikte Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi ile TOKI Köprülü Anadolu Lisesi’ne yapılan ziyarette okullar gezildi. Laboratuvarlar ve kendi okullarının sosyal faaliyetleri hakkında bilgi alan yabancı öğrenciler, davul çalıp birlikte halay çekti. Ayrıca öğle arasında öğrencilerle birlikte yemek yiyen öğrenciler daha sonra kısa bir basketbol maçı yaptı.

Etkinliğe katılan Erasmus öğrencileri, bu etkinliğin her dönem çeşitli okullarda yapılmasını, böylelikle farklı yaş gruplarına da hitap edebileceklerini ifade etti.