Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının barışı hak ettiğini düşündüklerini belirterek, “Uzun süren bir dönemden sonra daha da geciktirilmeden her tarafın hakkına hukukuna riayet eden bir sözleşmenin adaya barış getireceğine ve Doğu Akdeniz’deki barışın da tüm bölgeye katkısı olacağına inanıyoruz.” dedi.

İsmet Yılmaz, KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak için geldiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde ilk açıklamayı yapan Yılmaz, öncelikle KKTC halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bugün iki bayramın bir araya geldiğini ifade eden Yılmaz, “Ramazan Bayramı’nın hemen akabinde Barış ve Özgürlük Bayramı’na katılıyoruz. Barış ve Özgürlük Bayramı’na Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türk milleti olarak her zaman KKTC halkının yanında olduğumuzu, halkın mücadelesini her zaman desteklediğimizi bundan sonra da desteğe devam edeceğimizi açıkça göstermek için buradayız.” diye konuştu.

“ÇÖZÜM DOĞU AKDENİZ’E DE BARIŞ GETİRİR”

Kıbrıs Türk halkının barışı hak ettiğini düşündüklerini aktaran Yılmaz şunları söyledi: "Uzun süren bir dönemden sonra daha da geciktirilmeden her tarafın hakkına hukukuna riayet eden bir sözleşmenin adaya barış getireceğine ve Doğu Akdeniz’deki barışın da tüm bölgeye katkısı olacağına inanıyoruz."

Yılmaz, barışa ve özgürlüğe giden yolda gerek TBMM gerekse Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

AKINCI: TÜRKİYE’DE TÜM GÖRÜŞLERİN TEMSİL ETTİĞİ BİR PARLAMENTO OLUŞTU

Yılmaz'ı kabulünde konuşan Akıncı da, Yılmaz’a temennileri için teşekkür ederek Türk halkının bayramını kutladı. Kıbrıs konusunda yeni bir süreç başladığını dile getiren Akıncı, bu yeni süreçte her iki tarafın da 'evet' diyeceği bir noktaya ulaşılması gerektiğini belirtti.

Akıncı, Yılmaz’ı TBMM Başkanlığı görevi için de kutlayarak, kendisine yeni görevinde başarılar diledi. Türkiye’deki son seçimle birlikte temsili demokrasi anlamında tüm görüşlerin temsil edildiği yeni bir parlamentonun oluştuğuna işaret eden Akıncı, “Bu bakımdan da sizi kutluyorum. Böylesi bir parlamento yapısı umarım Türkiye’nin bütün sorunlarına en iyi şekilde çözüm üretecektir. Türkiye’nin her açıdan güçlü olması bize kıvanç verir. Bizim de yürüttüğümüz süreçte en büyük dayanaklarımızdan birisi olur.” şeklinde konuştu.

“YUNANİSTAN’DAKİ KRİZİN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ DİLİYORUM”

Mali krizde bulunan Yunanistan ile ilgili olarak Akıncı, “Yunanistan’ın da bu hallerde olmamasını temenni ediyorum. Temenni ediyorum ki içinde bulundukları sıkıntıları bir an önce aşsınlar. Daha güçlü bir Yunanistan olsun, Türkiye ile Yunanistan’ın yapabileceği çok ciddi destekler olduğuna inanıyorum.” dedi.