Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Mayıs'ta Arnavutluk’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan burada Tiran Merkez Camii’nin temel atma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ziyareti, Balkanlarda stratejik ortak olarak gördüğümüz ve mükemmel ilişkilere sahip olduğumuz Arnavutluk’la mevcut işbirliğimizin en üst düzeyde sürdürülmesine yönelik ortak iradenin bir göstergesini teşkil edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani başta olmak üzere ziyaret çerçevesinde gerçekleştireceği görüşme ve kabullerde ikili ilişkilerimiz tüm yönleriyle ayrıntılı olarak ele alınacak, ilave işbirliği imkânları değerlendirilecek, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Tiran Merkez Camii’nin (Namazgah Camii) temel atma törenini ve TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preze Kale Camii’nin açılışını gerçekleştirecektir.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Arnavutluk’la ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirme kararlılığımızın göstergesi olarak düzenlenecek İş Forumu'na, Cumhurbaşkanı Nishani’yle birlikte katılacaklardır. İş Forumu, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza refakat eden işadamlarımızın yerel muhataplarıyla bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkân sağlayacaktır.”