Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayında planladığı Brüksel ziyaretinin detayları ortaya çıkmaya başladı. 6 Ekim’de Uluslararası Sanat Festivali Europalia’nın açılışına katılması beklenen Erdoğan’ın, 4 Ekim’de de AB liderleri ile resmi temaslarda bulunacağı belirtildi.

Erdoğan’ın 6 Ekim’de Uluslararası Sanat Festivali Europalia’nın açılışına katılmadan önce Brüksel’de resmi temaslarda bulunacağı da öğrenildi. Cumhurbaşkanı’nın 4 Ekim’de Brüksel’e gelmesi ve açılışa kadar resmi temasları tamamlaması bekleniyor. Erdoğan’ın temaslar dahilinde Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmelerde bulunacağı ifade edildi. AB kaynaklarına göre genişlemeden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile bir resmi temasın gündemde olmadığı belirtildi.

EUROPALİA AÇILISINA KRAL FİLİP İLE KATILACAK

Bundan 3 ay önce Europalia yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın festival açılışına katılacağı ve açılışı Kral Filip ile birlikte yapacağını duyurmuştu. Europalia, dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi olarak kabul edilirken, Türkiye’de bu yıl konuk ülke olarak belirlenmişti. Festival kapsamında 1 yıl boyunca hem Belçika hem de Türkiye’de yüzlerce sanat festivali düzenlenecek. Açılış töreninin Egmont Sarayı'nda olması bekleniyor. Belçika’dan Kral Filip’in yanı sıra devlet erkanından da önemli isimlerin açılışta olacağı tahmin ediliyor.

HASSELT ARENA’DA "VATANDAŞLARLA BULUŞMA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi temasları yanı sıra geçtiğimiz yıl olduğu gibi Hasselt Arena’da vatandaşlarla buluşması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl seçimler öncesinde Hasselt Arena’da yaklaşık 15 bin Türk vatandaşına seslenen Erdoğan, AK Parti’ye oy istediği gerekçesiyle eleştirilmişti.

Türkiye’de 1 Kasım da yeniden seçimlerin yapılacak olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine seçimlerden önce bir miting düzenleme ihtimali, ziyaretini seçim kampanyası için değerlendireceği iddialarını güçlendirdi.