Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Zagreb’de Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar-Kitaroviç tarafından resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı’nın 7. Küresel Forumu’na katılmak üzere geldiği Bakü’deki temaslarını tamamlamasının ardından Hırvatistan’a geldi. Temaslarına Mirogoj Mezarlığı’nda bulunan Acı Duvarı Anıtı’na çelenk koyarak başlayan Erdoğan, Zagreb’de Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar-Kitaroviç tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık Sarayı’nda gerçekleştirilen resmi törende iki ülke marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı Hırvatça selamladı. Erdoğan’a Hırvat heyetin, Grabar-Kitaroviç’e ise Türk heyetin tanıtılmasının ardından Erdoğan ve Grabar-Kitaroviç ikili görüşmeye geçti.
Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında imzalanacak çeşitli anlaşmaların imza törenine katılacak. Erdoğan, imza töreninin ardından Hırvat mevkidaşı Grabar-Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte Grabar-Kitaroviç’in onuruna vereceği resmi akşam yemeğine iştirak edecek.