Kahramanmaraş'a Ak Parti'nin 6.Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere ve vatandaşlarına sefer görev emri çıktığında herkes hazır olsun demişti. O emri Mersin'de hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde halka hitap etti ve bir kez daha sefer görev emrini hatırlattı:

Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz.

Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3213'e ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı, 900 kilometrelik alanın temizlendiğini söyledi.

Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyona dair önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:  Ve Afrin'e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler.

("Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine) Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz. Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edilecek. Bizim derdimiz toprak değil, oradaki teröristlerin temizlenmesi. Ben sizden bir şey istiyorum. Sizin beraberliğinizi istiyorum. Biz kardeşiz.