Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak başkent Astana’ya geldi. Erdoğan ve beraberindeki heyet’i taşıyan uçak yerel saat ile 19.00’de Astana Uluslararası Havalimanı’na indi. Erdoğanı, havaalanında Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov karşıladı.
Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve beraberinde heyet, kalacağı otele hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşiEmine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Maliye Bakanı Nihat Zeybekci eşlik ediyor.

Erdoğan için yarın Nazarbayev tarafından Akorda Sarayı’nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Töreninin ardından iki cumhurbaşkanı baş başa görüşecek. Liderler daha sonra ikincisi yapılacak olan Yüksek Düzeyli Staratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılacak. Ardından liderler ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Erdoğan öğleden sonra Kazak-Türk İş Forumu’na katılacak. Forumun ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in vereceği akşam yemeğine katılacak.
Cuma günü ise Erdoğan ve beraberindeki heyet, ülkenin güneyindeki Çimkent ve Türkistan şehirlerine çeşitli açılışlarda bulunmak üzere Astana'dan ayrılacak.