Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devleti Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah’ın davetine icabetle, 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Kuveyt’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ziyaretlerinde 28 Nisan Salı günü Emir Şeyh Sabah’la görüşecek, Kuveytli üst düzey devlet yetkililerini de kabul edeceklerdir. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek görüşmelerde iki ülke arasında mükemmel düzeyde seyreden ilişkiler gözden geçirilecek, Yemen ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Görüşmelerde ticaret, müteahhitlik hizmetleri ve savunma sanayi alanlarındaki işbirliğimizin geliştirilerek daha ileri seviyelere taşınması hususunda güncel ve potansiyel projeler de değerlendirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ziyaret vesilesiyle Kuveytli işadamlarıyla bir araya gelmeleri de öngörülmektedir. Söz konusu ziyaret, iki ülke arasındaki tarihi ve güçlü kardeşlik bağlarının pekiştirilmesine, bölgesel konularda var olan eşgüdümün güçlendirilmesine imkân sağlayacaktır."