Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak, Birinci Avrupa Oyunları’nın açılış törenlerine katılmak üzere Bakü'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanı'nda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Halef Halefov ve Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun resmi törenle karşıladı.
Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Yerel saatle 20.15'de Bakü'de ilk Avrupa Oyunlarının açılış törenine katılacak.

Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik ediyor.

Azerbaycan’ın Bakü ve Mingeçevir kentlerinde 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Birinci Avrupa Oyunları’na 50 ülkeden, 20 spor dalında altı binin üzerinde sporcu katılıyor. Oyunlarda ülkemiz, 19 spor dalında yarışacak olan 192 sporcumuz tarafından temsil ediliyor.