Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 92. yıl dönümü Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te kutlandı.

Türkiye Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç tarafından düzenlenen resepsiyona, Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev başta olmak üzere, büyükelçiler, diplomatik misyon temsilcileri, Ahıska Türkleri Dernek üyeleri ve birçok Kırgız ve Türk işadamları teşrif etti.

Tören iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Daha sonra Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç’ın konuşmasıyla devam etti. Büyükelçi, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Cumhuriyet Bayramı’nı Ata topraklarında kutlamalarının mutluluk verici bir durum olduğunu belirtti. Türkiye’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu belirten Kılıç, iki ülkenin dili, dini ve medeniyeti aynı olan kardeş ülkeler olduğundan bahsetti.

4 Ekim’de yapılan genel seçimleri başarılı şekilde gerçekleştirdiklerinden dolayı ülke yönetimini kutlayan Kılıç, Kırgızistan’ın parlamenter demokrasi yolunda ilerlemesinin ise takdir edici olduğunu belirtti.

Törende konuşan Kırgızistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Daniyar Sıdıkov, Bişkek’teki Türk Büyükelçiliği'ni ve tüm Türk Halkını kutlayarak, Türkiye’nin Kırgızistan’a bağımsızlığını kazanmasından bu yana her konuda destek olduğunu belirtti.

Tören ise ana ödülü İstanbul uçak bileti olan ödül çekilişi ile sona erdi.