Cumhuriyetçi Parti’nin tanınan ismi Kentucky Senatörü Rand Paul, 2016 seçimleri için başkanlığa adaylığını duyurdu. Paul adaylığını açıklayan ikinci Cumhuriyetçi Senatör oldu.

ABD’de 2016 yılı başkanlık seçimlerine yaklaşılırken seçimde yarışmak isteyen isimler bir bir adaylıklarını açıklıyor. Cumhuriyetçi Parti'den Teksas Senatörü Ted Cruz’un ardından Rand Paul da başkanlığa adaylığını açıkladı.

Paul bugün düzenlenen özel bir törenle başkanlığa adaylığını duyurdu. Net ve açık bir mesasjının olduğunu ifade eden Paul, “Ülkemizi geri almaya geldik. Washington’u kişisel kumbarası olarak kullanan özel çıkarcılardan ülkemizi geri almalıyız.” dedi.

EŞCİNSEL EVLİLİK VE KÜRTAJA KARŞI

Paul, esrar gibi uyuşturuculara kesilen cezaların azaltılması, istihbarat servislerinin daha hesap verebilir hale getirilmesi ve devletin de küçültülmesini savunuyor. Cumhuriyetçi Parti içinde de muhalif duruşu ile bilinen Paul, eşcinsel evlilik ve kürtajın yasaklanması gerektiğini ifade ediyor. Paul, sürekli silahlı saldırı olaylarının yaşanması üzerine çıkarılmak isteyen Silah Kontrol Yasası’na da karşı çıkmıştı.

Paul, dış politikada, yurt dışında askeri müdahalelenin son çare olması ve İsrail’e yönelik yardımların azaltılması gerektiğini dile getiriyor. İran ile yapılacak bir anlaşmanın ise kesinlikle Kongre’nin onayından geçmesi gerektiğini ifade ediyor.

Ted Cruz ve Rand Paul’un Çay Partisi Hareketi (Tea Party Movement) olarak bilinen muhafazakar politik oluşumun desteği ile senatörlüğe seçildikleri ifade ediliyor.

YARIŞIN BUSH VE WALKER ARASINDA GEÇMESİ BEKLENİYOR

ABD’de her parti başkanlığa tek bir aday çıkarıyor. Bu sebeple parti adayları öncelikle kendi içlerinde bir yarışa giriyorlar. Parti içindeki yarışı kazanan isim partinin tek başkan adayı olarak seçimlere giriyor.

Eski Florida Valisi Jeb Bush ve Wisconsin Eyalet Valisi Scott Walker’ın da aday olacakları uzun süreden beri ifade ediliyor. Kamuoyu yoklamaları adaylıklarını açıklaması durumunda parti içindeki yarışın bu iki isim arasında geçeçeğini gösteriyor. Jeb Bush aynı zamanda eski başkan George W. Bush'un da kardeşi olması ile tanınıyor.

DEMOKRATLARDA CLİNTON ÖN PLANA ÇIKIYOR

Demokrat Parti’de ise en güçlü aday olarak Başkan Obama’nın ilk döneminde Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten ve Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın eşi Hillary Clinton ön plana çıkıyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da başkanlığa aday olabileceği konuşuluyor.