Danimarka’da dün gerçekleştirilen silahlı saldırılardan sonra Başbakan Helle Thorning Schmidt ve Adalet Bakanı Mette Frederiksen bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Söz konusu saldırıları 'terör eylemi' olarak tanımlayan Başbakan Schmidt, "Bugün bütün kalbimiz hayatını kaybedenler ve onların aileleriyle birlikte. Hepimiz kaybettik. Ancak bugün bir yakınını kaybeden ailelerin acısı elbette çok farklı. Şunu bilmelerini istiyorum; bu acılı günde yalnız değiller. Hepimiz onlarlayız." dedi.

Başbakan Schmidt, "Ulus olarak asla unutmayacağımız birkaç saat yaşadık. Terörün oluşturmak istediği korku ve çaresizlik hissini tecrübe ettik ama buna bir toplum olarak karşılık verdik." dedi.

Halihazırda saldırganın motivasyonunun bilinmediğini vurgulayan Başbakan Schmidt, "Saldırganın motivasyonunu bilmiyoruz ama Danimarka gibi ülkelere zarar vermek ve ifade özgürlüğü anlayışımızı değiştirmek isteyen güçlerin olduğunu biliyoruz. Batı ile İslam arasında bir savaşta değiliz. Bu Müslümanlarla Müslüman olmayanlar arasında bir savaş da değil. Bu bireysel özgürlükler ile karanlık ideolojiler arasında bir savaş." dedi.

Adalet Bakanı Mette Frederiksen ise "Danimarka iğrenç ve korkak bir saldırı ile vuruldu. Şimdi bugün gücümüzle ülke güvenliğini sağlamaya çalışmalıyız." dedi.