Türkiye’deki genel seçimler kapsamında yurtdışındaki temsilciliklerde oy verme işlemi bugün itibariyle başladı. Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 54 farkı ülkede bulunan toplam 2 milyon 867 bin 658 kayıtlı seçmen 31 Mayıs’a kadar oy vermeye devam edecek.

Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Danimarka’da da oy verme işlemleri bu sabah saat 10:00 itibariyle başladı. Kopenhag’daki Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen oy verme işleminin akşam saat 19:00’a kadar devam edeceği açıklandı.

Seçmenlerin büyük bir bölümü çalıştığı için ilk günde seçime katılım düşük oldu. Ancak hafta sonu daha yüksek katılım bekleniyor.

Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez de oyunu ilk gün kullandı. Büyükelçi Dönmez, “Gördüğüm kadarıyla geçen yıla oranla daha iyi bir katılım var. Hafta sonu bu katılımın daha da artmasını bekliyoruz. Seçimin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Oy vermenin bir hak olduğu kadar vatandaşlık görevi de olduğunu vurgulayan Büyükelçi Dönmez, yurtdışında yaşayan Türkiye kökenli herkesi oy kullanmaya davet etti.