Kopenhag’da 2 kişinin ölümüne 5 kişinin ise yaralanmasına neden olan saldırılar Danimarka polisiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. Çok sayıda kişi polisin daha dikkatli olması halinde saldırıların önlenebileceğini savundu.

Bugün Danimarka medyasına konuşan bir görgü tanığı ifade özgürlüğü toplantısına koruma olarak gönderilen polis memurlarının saldırı esnasında bir kafede kahve içtiklerini ve saldırganın ilk olarak kafenin garsonu tarafından fark edildiğini söyledi. Saldırının hedefi olduğu söylenen İsveçli karikatürist Lars Viks de saldırı sonrasında Danimarka polisini suçlamış ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti.

Politiken gazetesine konuşan görgü tanığı, ‘‘Saldırı esnasında Danimarka İstihbarat Teşkilatı PET ve İsveç İstihbarat Teşkilatı Sapo’ya çalışan görevlilerin olay yerinde olduğunu biliyorum ancak saldırganın elinde silahla geldiğini ilk olarak bir garson görüyor ve insanları uyarıyorsa burada bir terslik var demektir.’’ dedi.

Danimarka’da 14 Şubat Cumartesi günü başkent Kopenhag’da önce ifade özgürlüğü toplantısının gerçekleştirildiği bir kafeye ardından da şehrin merkezinde bulunan bir sinagoga silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybederken saldırganın 22 yaşında Omar Hussain adında bir genç olduğu açıklanmıştı. Hussain saldırılardan sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü.