Danimarka’da Türkiye kökenli bir gencin IŞİD’e destek vermek suçundan dolayı tutuklandığı ortaya çıktı. Politiken Gazetesi’nin haberine göre söz konusu genç 2 aydan beri tutuklu.

Orta Doğu’da gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle adını duyuran IŞİD başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden radikal gençlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Son dönemde aralarında Danimarka’nın da bulunduğu birçok ülkeden ciddi sayıda gencin IŞİD’e katımak için Orta Doğu’ya gittiğine dair istihbarat raporları yayımlandı. Birçok ülke, gençler arasında yayılan radikalizmi engellemek için eylem planları üzerinde çalışıyor.

Danimarka’da da hükümet geçtiğimiz ay konuyla ilgili olarak özel bir eylem planı yayımladı. Polisin yetkileri arttırıldı ve terör örgütlerine katılmak için ülkeden çıkmaya çalıştığı kesinleşen kişilerin pasaportuna el koyulacağı açıklandı. Öte yandan halihazırda Danimarka’da bulunan bazı kişilerin de IŞİD’e destek olduğu ifade ediliyordu. Politiken Gazetesi bu iddialarla ilgili önemli bir haber yayımladı. Gazeteye göre Danimarka’da yaşayan 23 yaşındaki Türkiye kökenli bir genç 2 ay kadar önce IŞİD’e destek olmak suçundan dolayı tutuklandı. Adının E.C olduğu ve Danimarka vatandaşı olduğu ifade edilen gencin halihazırda tutuklu olarak yargılanıyor.

Danimarkalı yetkililer söz konusu gencin IŞİD’e ne şekilde destek verdiğine dair bir açıklamada bulunmaya yanaşmıyor. Öte yandan konuyla ilgili basını bilgilendiren Kopenhag Emniyeti’nden Claus Buhr, “19 Mart’tan itibaren, bir kişi kamuya kapalı gerçekleşen bir duruşmanın ardından tutuklandı. Ve davanın kamuya kapalı olması sebebiyle Batı Kopenhag Bölge Polisi dava hakkında konuşmuyor.” dedi.