Danimarka’da önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde siyasi hayata yeni bir parti daha katıldı. Hükümet ortağı Radikal Parti’den 2012 yılında istifa eden eski Kültür Bakanı Uffe Elbaek tarafından kurulan ‘Alternatif Parti’ (Alternativet) seçime katılmak için gerekli olan 20 bin imzayı topladığını açıkladı.

Danimarka’da yayımlanan Politiken gazetesine konuşan Uffe Elbaek, ‘‘İyi bir seçim kampanyası için şimdiden heyecanlıyım. Danimarkalılarla yeniden siyaseti ve sürdürülebilirliği konuşmak güzel olacak.’’ dedi.

3 Ekim 2011 ile 6 Aralık 2012 tarihleri arasında Danimarka’nın Kültür Bakanlığı’nı yapmış olan Elbaek, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarının akabinde hem partisinden hem de bakanlıktan istifa etmişti. Milletvekilliği görevine bağımsız olarak devam eden Elbaek hakkında açılan soruşturma sonrasında aklanmış ancak partisine geri dönmeyi kabul etmemişti.

Diğer taraftan Danimarka’da bir süre önce Pakistan asıllı göçmenler tarafından kurulan ‘Ulusal Parti’ henüz seçime katılmak için gerekli olan 20 bin imzayı toplayabilmiş değil. Parti Başkanı Kaşhif Ahmad, Danimarka medyasına yaptığı açıklamada şu ana kadar 12 bin imza topladıklarını söyledi.