Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 'ifade özgürlüğü' konulu bir toplantının yapıldığı kafeye ateş açıldı. Saldırıda 40 yaşındaki bir adam öldü, 3 polis de yaralandı. Saldırganların bir araçla kaçtığı ve polis tarafından arandıkları açıklandı.

Söz konusu toplantının, daha önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s.) yönelik hakaret çizimleriyle bilinen İsveçli karikatürist Lars Vilks (68) tarafından organize edildiği ve toplantıya Fransa'nın Kopenhag büyükelçisinin de katıldığı belirtildi. Vilks ve büyükelçi, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

FRANSA, SALDIRIYI KINADI

Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransa'nın Kopenhag büyükelçisinin de toplantıya katıldığı ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Hollande'ın Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'i arayarak kendisiyle dayanışma içinde olduğu mesajını verdiği belirtildi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nin de en kısa zamanda Kopenhag'a gideceği kaydedildi.

Hakaret karikatürlerine sayfalarında yer veren Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya geçtiğimiz ay düzenlenen terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmişti.