Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da on binlerce kişi, hafta sonu düzenlenen saldırılarda ölen 2 kişiyi andı. İlk saldırının düzenlendiği kültür merkezi önünde toplanan kalabalık, meş'aleler yaktı ve bölgeye çiçekler bıraktı. Başbakan Helle Thorning-Schmidt'in de iştirak ettiği gösteriye 30 bin kişi katıldı.

Kopenhag'da düzenlenen ilk silahlı saldırılarda 55 yaşındaki film yapımcısı Finn Norgaard ölmüştü. Aynı saldırganın sinagogda ateş açması sonucu da 37 yaşındaki Dan Uzan hayatını kaybetmişti. Filistin asıllı Danimarka vatandaşı olduğu belirtilen 22 yaşındaki saldırgan ise ölü ele geçirilmişti.

Başbakan Thorning-Schmidt, ülkedeki Yahudilere yapılan saldırıların tüm Danimarka'ya yapılmış olduğunu belirterek, "Yalnız değilsiniz." mesajı verdi. Ülkedeki Yahudiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'ülkemize sığının' çağrısını reddetmişti.

Gösteriye katılan Malene adlı öğrenci, "Sessiz ve yoğun bir anma töreni gerçekleştirdik. Birlik içinde olmayı hissetmemizin zamanı." dedi. Bölge sakinlerinden Charlotte ise "Biz hümanist bir toplumuz ve korkmuyorum." diye konuştu.