Danimarka’nın en yaşlı insanı olarak bilinen 110 yaşındaki Marie Elisabeth Børsting Jensen hayata gözlerini yumdu. Jensen, hayatı boyunca 26 farklı Danimarka Başbakanı görmüştü. Ölümü, Danimarka genelinde üzüntüye neden oldu. Jensen, uzun hayatının sırrını "sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durma" şeklinde açıklamıştı.

Danimarka’nın Kral Christian IX tarafından yönetildiği dönemde, 5 Haziran 1904 tarihinde dünyaya gelen Jensen, modern Danimarka’nın kurulmasına ve yükselmesine şahitlik yaptı. Jensen, toplam 26 Başbakan ve birçok bakan gördü.

Jensen’in ailesi tarafından yapılan açıklamada, yaşlı kadının geçtiğimiz Cuma günü evinde, huzur içerisinde hayata gözlerini yumduğu ifade edildi. Jensen, geçtiğimiz yıllarda Danimarka medyasına verdiği röportajlarda uzun hayatının sırrını, "Genç yaşlardan beri sürekli çalışmaya ve sigara ile alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya" bağlamıştı. Jensen’in halihazırda hayatta bulunan 98 yaşında bir kız kardeşi bulunuyor.

Berlingske Gazetesi, Jensen’in vefatıyla Danimarka’nın en yaşlı insanı ünvanının 109 yaşındaki Signe Højer’e geçtiğini yazdı. Öte yandan, Avrupa’da en yaşlı insan ünvanı 115 yaşındaki İtalyan Emma Morano’ya ait.