Danimarka’da dün istifa ettiğini açıklayan Carl Holst’un yerine Peter Christensen Savunma Bakanlığı görevine getirildi. Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Peter Christensen’in başarılı bir performans sergileyeceğine güveninin tam olduğunu ifade etti.

Rasmussen, ‘‘Peter’ı yıllardır tanıyorum ve onun gibi işini bilen ve güvenilir bir kişiye bu görevi vermek çok önemliydi. Ona güveniyorum ve doğru tercih olduğuna eminim.’’ dedi. B

aşbakan Rasmussen dün istifa eden Carl Holst ile ilgili olarak ise, ‘‘Carl’ın istifa etmesine neden olan durumdan dolayı üzüntü duydum. Carl’a uzun süreden beri yaptığı çalışmalar dolayısıyla büyük bir saygı duyuyorum.’’ dedi.

40 yaşında olan yeni Savunma Bakanı Peter Christensen Danimarka’nın Sönderborg şehrinde dünyaya geldi. İlk olarak 2001 yılında milletvekili seçilen Christensen aradan geçen yıllar boyunca hem parlamentoda hem de Liberal Parti içerisinde değişik görevlerde bulundu. Christensen Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra İskandinav ülkeleriyle olan işbirliğinden de sorumlu olacak.

Dün görevinden istifa eden eski Savunma Bakanı Carl Holst’un bakan olmadan önce görev yaptığı Güney Danimarka Bölge İdaresi’nde birtakım usulsüzlüklere bulaştığı iddia edilmişti. Holst söz konusu iddiaların bakan olarak arzuladığı performansı sergilemesine mani olduğunu bu yüzden istifa etme kararı aldığını söylemişti.