İngiltere Başbakanı David Cameron, üçüncü kez başbakan koltuğuna oturmayacağını söyledi.

Muhafazakar Parti lideri ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerden önce, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye röportaj verdi. Başbakan Cameron, gelecek seçimlerden yine başbakan olarak çıkması durumunda 2020'de bu koltuğa aday olmayacağını belirtti.

Muhafazakar Parti içinde dikkat çeken ve başarılı adayların bulunduğunu belirten Cameron, “Hedeflerimin yarısına ulaştım. Ekonomi düzeldi, yatırımlar arttı ve bu işin kalan yarısını da tamamlamak istiyorum. Sadece ülkenin borçlarını düzeltmek için başbakan olmadım. Eğitimin kalitesi ve ülkenin refahı için yenilikler getirmek istiyorum.” dedi.

"YENİ LİDERLERE İHTİYAÇ VAR"

Başbakanlığa namzet olarak İçişleri Bakanı Theresa May, Maliye Bakanı George Osbourne ve Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson’ı sayan David Cameron, “Ülkeler büyük kuruluşlara benzer. Tutarlı ve güçlü bir liderlikten beslenir ama zamanı geldiğinde yeni liderlere ve gündeme ihtiyaç duyarlar. Ancak başka insanlarla belirli konularda yenilik getirilebilir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti liderleri ise David Cameron’ın açıklamalarını ‘kibirli ve küstahça’ olarak değerlendirdi.

48 yaşındaki, 3 çocuk babası, İngiliz Başbakan David Cameron, 2005 yılından itibaren Muhafazakar Parti Başkanlığı'nı üstlendi. 2010 yılında yapılan genel seçimlerden bu yana da başbakan olarak Birleşik Krallık’ı yönetiyor.