AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’ye karşı blok siyaseti oluşturmaya çalışanların başarısız olduğunu söyledi.

Almanya’daki seçim mitinginde konuşan Davutoğlu, CHP ile son derece medeni koalisyon görüşmeleri yaptıklarını belirtti. Ahmet Davutoğlu, “Bu görüşmelerin en büyük faydası, seçimlerden sonra ‘blok siyaseti’ deyip kutuplaştırıcı bir dil kullanan CHP’nin, bu dilden uzaklaşması oldu. Ümit ederiz, bir daha dönüp de bize karşı blok oluşturmaya kalkmazlar. Bilsinler ki, ne blok oluşursa oluşun, o bloku aşar, milletle buluşur, geleceğe yürürüz.” dedi.
Ahmet Davutoğlu, İsmet Yılmaz’ı bir tek fire vermeden 3. turda meclis başkanı seçtiklerini belirterek, “Demek ki blok siyasetinin bir faydası yok. Bir daha kimse bize karşı blok siyaseti oluşturmaya kalkmasın.” ifadelerini kullandı.

CHP ile eğitim ve dış politikadaki görüş ayrılıkları sebebiyle hükümet kuramadıklarını belirten Davutoğlu, onların ‘onarım’ kendilerinin ise ‘hamle’ hükümeti kurmak istediklerini kaydetti.

MHP’nin, götürdükleri her teklife ‘hayır’ dediğini ifade eden Davutoğlu, “Çünkü sorumluluk almaktan çekindiler.” dedi.

“7 Haziran’dan beri Türkiye’de hiç kriz oluşmasına fırsat verdik mi? Yönetim boşluğu oldu mu?” diye soran Ahmet Davutoğlu, “Peki şimdi biz milletimizin bize verdiği emanetin hakkını verdiysek siz bizim hakkımızı vermeye hazır mısınız? 13 yıllık bu sessiz devrimi, gür bir devrim halinde dünyaya tanıtmak, alkışlatmak için 1 Kasım’da ‘tek başına iş başına’ demeye hazır mısınız?” sözleriyle seçmenlerden oy istedi.