Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'na siyasi baskı sebebiyle Türk Lirası'nın değer kaybettiği iddiasına "Sadece Türkiye’deki tartışmalara bağlanamaz." cevabını verdi.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Doların Euro ve diğer para birimleri karşısında da yükseldiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Sadece Türkiye’deki tartışmalara bağlanamaz. Dolardaki bu yükselişle ilgili olarak bütün kurumlarımız, birimlerimiz gerekli tedbirleri almaktadır.” dedi.

Dün ilk yükseliş trendi olduğunda Merkez Bankası başkanıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Her türlü tedbir gerektiğinde alınır. Ama bunun dünyadaki genel bir dalgalanmanın Türkiye’ye yansıması olduğu unutulmamalı. Türkiye’de kur dolayısıyla özel bir kriz olduğu gibi bir kanaat doğru bir kanaat değil. Ama bunu ciddiyetle ele alıyoruz. Her kur değişiminin Türkiye üzerinde oluşturduğu baskı, enflasyon üzerinde yapacağı etki; bütün bunları göz önüne almak durumundayız.” ifadelerini kullandı.

New York ziyaretinin asıl amacının “Türkiye’de niteliksel bir dönüşüme yol açacak yeni bir ekonomik hamle döneminin başladığı konusunda uluslararası yatırımcıları bilgilendirmek” olduğunu ifade eden Davutoğlu, programa gösterilen ilgi sebebiyle ziyaretin gayet verimli geçtiğini belirtti. Ahmet Davutoğlu, “Önemli olan, Türkiye’nin bu küresel ekonomik kriz ortamında bir siyasal istikrar adası ve yükselen bir ekonomi olarak dünyada yatırımcıların gündeminde olması. Bu çerçevede görüşmelerin çok başarılı geçtiği inancındayım.” dedi.