Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesine onay vermeyen TBMM Oturumu’nda verilen farklı oyların fire ve parçalanma olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Davos’ta soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Bu, aslında AK Parti grubunun gücünü göstermiştir. Şu açıdan: AK Parti grubu yasal olanı yapmıştır, ne ben ne arkadaşlarım herhangi bir şekilde yönlendirmede bulunmadık. Bulunmuş olsaydık, suç işlenmiş olunurdu. Bu tür oylamalarda bir yönlendirme ya da grup kararı olmaz. AK Parti fire verdi, diyenler; kendileri fire vermemişse ve bir baskı olmuşsa, suç işlediklerini itiraf ediyorlar. Burada bir fire söz konusu değil. Burada AK Parti’nin kolektif vicdanının, aklının aslında Yüce Divan’a gitmeme yolunda olduğu ortaya çıkmıştır kendi doğal seyri içinde. Ama şahsi kanaatleriyle farklı oy veren arkadaşlar da kanaatlerini ortaya koymuşlardır. Bunu bir fire, bir parçalanma olarak kimse değerlendiremez. Aksine gücümüzü ortaya koymuştur.”

Son iki yıl içinde birçok sınavdan geçen AK Parti grubunun bu sınavdan da başarıyla geçtiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, AK Parti’de hiçbir zaman temel ilkesel konularda farklı kanaat olmaz. Eğer farklı bir kanaat olursa da bu kendi aramızda hem etik anlamda istişare (geleneksel kültürümüz itibariyle) hem de siyasi anlamda demokratik ortamda fikirlerimizi paylaşma kültürüne sahibiz. Kimsenin AK Parti üzerinden herhangi bir spekülasyona veya yanlış hesaba girmesini tavsiye etmem. AK Parti birliğini korur, yoluna kararlı bir şekilde devam eder. Bunu da önümüzdeki günlerde, haftalarda herkes görecek.” dedi.