Başbakan Davutoğlu iki günlük Pakistan ziyareti çerçevesinde, Başbakan Navaz Şerif ile bir araya geldi. Resmi karşılama sonrası görüşen ikili, ortak basın toplantısı düzenledi. Kardeş ülke Pakistan'da "birinci evi"nde olduğunu belirten Davutoğlu, felaketzedeler için Pakistan'a 20 milyon dolar yardım yapacaklarını kaydetti.

Davutoğlu Pakistan'daki ziyaretleri çerçevesinde başkent İslamabad'da Navaz Şerif ile görüştü. İki ülke arası stratejik ilişkilere yönelik deklarasyonun karşılıklı imzalanmasının ardından basın toplantısına geçildi. Pakistan'ı tekrar ziyaret etmesinin kendisi için büyük bir onur olduğuna kaydeden Davutoğlu, "Burasının benim birinci evim olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Davutoğlu konuşmasında, ''Pakistan ile bağlarımız güçlü; ancak iki ülke arasında ticari işbirliği azalıyor. Biz iki ülke ticari işbirliğinin her sene katlanarak büyümesini istiyoruz.'' dedi.

Amerika'da öldürülen 3 Müslümana da değinen Davutoğlu, "Ben dergi saldırısı sonrasında Fransa'ya gittim. Terörün her türlüsüne karşıyız. Batı'nın da karşı olması gerekiyor. Amerika'da öldürülen Müslümanlar konusunda sessiz kalmamalılar.'' şeklinde konuştu.

Bölge meseleleri konusunda işbirliği halinde olduklarını ve bu işbirliği daha da güçlendireceklerini ifade eden Davutoğlu, ''Afganistan'ın istikrarı Pakistan'ın istikrarı demektir. Pakistan'ın istikrarı ise Türkiye'nin istikrarıdır. Bunun için Pakistan ile yakın işbirliği halindeyiz. Afganistan değişim geçiriyor ve biz Afgan lider Eşref Gani ile Şerif'in yakın ilişkide bulunduğunu gördüğümüz için mutluyuz'' dedi. Davutoğlu ayrıca, önümüzdeki ay Afganistan, Pakistan ile üçlü zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

ŞERİF: TÜRKİYE İLE İSLAMFOBİAYA'YA KARŞI SAVAŞACAĞIZ

Şerif ise geçtiğimiz Aralık ayında Peşaver şehrinde meydana gelen okul saldırısı sonrası Türkiye'nin verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Türkiye ile birlikte İslamafobiaya'ya karşı savaşacaklarını ve ifade özgürlüğü adı altında İslam'ın karikatürlerle hakarete uğramasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Öte yandan Davutoğlu bugün, Navaz Şerif'in yanı sıra Pakistan Genelkurmay başkanı Rahil Şerif ile de bir araya geldi.