Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesi operasyonu ile ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un olumsuz bir ifadesinin olmadığını söyledi.
Birleşmiş Milletler’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Ahmet Davutoğlu, bugünkü görüşmede Şah Fırat operasyonu ile ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a bilgi verdiğini ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat’ı “Türkiye’nin ulusal haklarının korunduğu bir operasyon” olarak nitelendirdi. Davutoğlu, Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesi operasyonu ile ilgili Ban’ın herhangi bir olumsuz ifadesinin olmadığını belirtti. Davutoğlu, “Zaten doğal olarak Türkiye kendi ulusal haklarını kullandığı için BM kayıtlarına bu şekilde geçmiş oldu.” dedi.

Uluslararası toplumun Suriye ve Halep’teki durumla ilgili net bir stratejisi olmadığını ifade eden Davutoğlu, geçmişte ilan edilen ateşkeslere Esed rejiminin hiçbir zaman saygı göstermediğini dile getirdi.
Suriye muhalefetinin haklı olarak, ateşkes için, sadece Halep’te değil, çok daha kapsamlı çabalar istediğini belirten Davutoğlu, kalıcı barışın önünü açacak ateşkes istediklerini söyledi. Davutoğlu, “Rejimin taktik manevralarına esir düşmemek lazım.” dedi.