Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümünde Bosna-Hersek'i ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Srebrenitsa'da sadece oradaki kardeşlerimiz değil insanlık vicdanı ve uluslararası hukuk da katledildi." dedi.

Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile ortak basın açıklaması yapan Ahmet Davutoğlu, "20 yıl sonra bu olaylardan yeterli dersin alınmış olduğunu ümit ediyorum. Ama dünyanın birçok köşesinde de benzer acıların hâlâ yaşnıyor olmasını görmekten de büyük üzüntü duyuyorum." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Saraybosna ile ilgili olarak ise "Çok kültürlü barışın güzel örneklerini verdiği gibi büyük acılar da yaşamış bir şehirdir. İnsanlık vicdanının en önemli merkezlerinden biridir." ifadelerini kullandı.

BOSNA'YA HER ALANDA DESTEK SÖZÜ

Denis Zvizdiç ise Bosna-Hersek'in NATO'ya üyelik süreci ve buradaki işadamlarını Türk bankaları tarafından sağlanan uygun kredilerin devamını diledi. Zvizdiç, "Yanımızda böyle bir ülkenin olması bizim her alanda adımlarımızı güvenle atmamazı sağlıyor." dedi.

Başbakan Davutoğlu ise bugünkü temasları sırasında Bosna-Hersek'i daha güzel bir geleceğe taşımak için çok güçlü bir irade gördüğünü belirterek, "Türkiye her zaman Bosna-Hersek'e her türlü desteği vermeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Bosna-Hersek'in iç barış ve etkin ve süratli işleyen bir yönetimle Avrupa'nın yükselen ülkeleri arasına girebilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.