Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Srebrenitsa'nın Bosna-Hersek'te birlik, karşılıklı saygı, barış ve uyumun sembolü haline getirebiliriz." dedi.

Srebrenitsa Ekonomisinin Güçlendirilmesi Projesi'nin başlatılması töreninde konuşan Ahmet Davutoğlu, Bosna halkına ve yeni nesle bir gelecek hedefi koymak istediklerini söyledi.

Srebrenitsa soykırımının sadece bir grup kriminalin değil, uluslararası toplumun da işlediği bir suç olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Çünkü bu suç, uluslararası toplumun ve BM askerlerinin gözü önünde işlendi." dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Dünyanın başka bir köşesinde başka bir Srebrenitsa görmek istemiyorsak yeni bir insanlık onuru idraki oluşturmalıyız. Onur olmadan ekonomi çok fazla şey ifade etmez. İnsanları diğer yaratıklardan ayıran şey onurdur, ekonomik güç değil. Srebrenitsa'da olan şey insanlık onuruna karşı bir saldırıydı."

Soykırımın etkinliklerinin 20 yıl sonra hâlâ hissedildiğini belirten Davutoğlu, geçmişte yaşanan acıları unutmadan Srebrenitsa için artık yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini vurguladı. Davutoğlu, "Srebrenitsa'nın Bosna-Hersek'te birlik, karşılıklı saygı, barış ve uyumun sembolü haline getirebiliriz." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek ve Srebrenitsa'nın ekonomik gelişme için her türlü altyapı imkanına sahip olduğunu; tek ihtiyaç duyduğu şeyin iç barış ve etkin yönetim olduğunu sözlerine ekledi.