Birleşmiş Milletler (BM) 70. Dönem Genel Kurul Çalışmaları için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD 'nin Texas eyaletinde yaptığı saat bomba sanılan ve gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed ile görüştü.

Ahmed Muhammed görüşme öncesi, Türkiye 'nin Başbakanı ile tanışacak olmaktan büyük heyecan duyduğunu söyledi. Davutoğlu, Muhammed ve ailesi ile bir süre sohbet etti. Başbakan, eşi Sare Davutoğlu ve Ahmed Muhammed ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Davutoğlu, daha sonra New York'ta, Ergün Nuhut'un "Gelibolu bir milletin direniş destanı" adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bilim ve teknolojiye meraklı 14 yaşındaki Ahmed Muhammed, yaptığı saati öğretmenine göstermek için okula götürmüştü. Bir başka öğretmenin saati bomba sanması nedeniyle polis tarafından gözaltına alınmıştı. ABD Başkanı Barack Obama, göz altındayken NASA yazılı tişörtüyle dikkat çeken Sudan asıllı Muhammed’i Beyaz Saray’a davet etmişti.

Olayla ilgili kişisel Twitter hesabından Ahmed'e seslenen Obama, "Güzel saat Ahmed. Beyaz Saray'a getirmek ister misin? Daha fazla çocuğa, senin gibi bilimi sevmeleri için ilham vermeliyiz. Amerika'yı büyük kılan budur" ifadesini kullanmıştı.