Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarih boyunca ekonomik krizler sebebiyle bazı grupların tüm kötü işlerden sorumlu tutulduğunu belirterek, "Bu, siyasetin kapsayıcılığına büyük bir tehdittir." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Wilton Park toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, "Kapsayıcı politikalara karşı yabancı düşmanı eğilimler hepimiz için büyük bir tehdittir." şeklinde konuştu.

1927'deki Büyük Ekonomik Buhran'ın ardından Yahudilere karşı milliyetçi ideolojilerin yükselişe geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, "Sanki büyün ekonomik krizlerden onlar sorumluymuş gibi... İşsizlik, tarih boyunca en büyük gerginlik kaynaklarından bir tanesidir. İnsanlar işsizse, kimi suçlayayım diye düşünmeye başlar. İkinci etapta ise bu grubu suçluyorsam, burayı terk etmeliler ya da tüm kötü işlerden sorumlu tutulmalılar diye düşünür." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Almanya ve İngiltere'de görüştüğü Müslüman toplumu temsilcilerinden, aşırı sağcı ideoloji sebebiyle endişeli oldukları öğrendiğini belirtti. Davutoğlu, "Burada yarı yabancı gibi görüldüklerini söylediler. Bu, siyasetin kapsayıcılığına büyük bir tehdittir." ifadelerini kullandı.